Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya esterilització de gats a Gavet de la Conca

dilluns 23 de novembre de 2020

Donada la sobrepoblació de gats ferals al nucli de Gavet de la Conca i, a l’empara de la llei de protecció d’animals (Decret Legislatiu 2/2008, article 16.1), l’Ajuntament ha pres com a mesura de control emprendre una campanya d’esterilització, que tindrà lloc el proper dilluns 23 de novembre de 2020, juntament amb la col·laboració de l’associació  ”Un mes del poble”, els Agents Rurals del Pallars Jussà i voluntariat del municipi.

L’Ajuntament ha adoptat aquesta mesura amb la finalitat de controlar el creixement de les colònies a través de l’aplicació del mètode CER (Captura-Esterilització-Retorn). Aquest mètode consisteix en la captura dels gats d’una o varies colònies mitjançant gàbies trampa, posteriorment, els gats són esterilitzats i retornats al seu territori. Els gats intervinguts es marquen amb un tall a l'orella per a identificar-los com a estèrils.

És per aquest motiu que es demana al veïnat, amb animals domèstics a càrrec, especialment gats i gossos, tingui controlades les seves mascotes durant els dies de captura, de dissabte 21 a diumenge 22 de novembre, per tal d’evitar captures innecessàries. De la mateixa manera es demana no alimentar els gats del carrer a partir del dijous 19 de novembre per tal de facilitar les tasques de captura amb les gàbies trampa durant el cap de setmana.

Document Actions