Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nova campanya arqueològica al Castelló Sobirà de Sant Gervàs

L’equip d’arqueòlegs del Laboratori d’Arqueologia Medieval de la Universitat de Barcelona (LAMUB) realitzarà una nova campanya arqueològica al conjunt del Castelló Sobirà de Sant Gervàs entre els dies 18 i 29 de setembre.

DIMARTS 10 OCTUBRE 2023

L’equip d’arqueòlegs del Laboratori d’Arqueologia Medieval de la Universitat de Barcelona (LAMUB) realitzarà una nova campanya arqueològica al conjunt del Castelló Sobirà de Sant Gervàs entre els dies 18 i 29 de setembre. 

Aquests treballs s’emmarquen dins el projecte quadriennal de recerca De ipsos kastellos: hàbitat i fortaleses de muntanya a la Catalunya medieval (s. IX-XIII), dirigit per Marta Sancho i Planas i compta amb els permisos i finançament del Departament de Cultura, el Geoparc Orígens, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Ajuntament de Gavet de la Conca.

Les tasques consistiran en donar continuïtat als treballs que es van realitzar els anys anteriors i que tenen com a objectiu conèixer les característiques del nucli d’hàbitat que es formà als peus del castell, veure el seu urbanisme i comprendre com s’accedia al dir castell des del poblat.

En paral·lel, l’Ajuntament de Gavet de la Conca ha iniciat les obres de rehabilitació del Castell amb un pressupost de 208.229,21€, d’una durada prevista de 4 mesos. El projecte se centra en l’excavació arqueològica, la consolidació de les estructures, millora de la seguretat, delimitació del bé i l’adequació de les restes del castell per a la visita, marcant itineraris segurs, fent més accessible el conjunt.

Aquest projecte és finançat pel Departament de Cultura de la Generalitat de
Catalunya, el Leader i la Diputació de Lleida.